Varför Avgasare?

Innehållsförteckning

Varför Avgasare?

Varför Avgasare?

Utan avgasning ökar alltid mängde syrgas i din värme- och kylanläggning. Korrosionsresterna som bildas om man inte avgasar anläggningen smutsar ner systemet samt orsakar driftstörningar, försämrad energitransport och extra slitage av systemet.

Hur blir man av med gasen i ett system?

Om partialtrycket sjunker över en vätska av en gas, sjunker lösligheten av gasen i vätskan. Löslighet av en gas i en vätska ökar om vätskans temperatur sjunker vid ett angivet tryck. Löslighet av en gas i en vätska minskar om vätskans temperatur ökar vid ett angivet tryck.

Vad är en Undertrycksavgasare?

Undertrycksavgasare skyddar mot gasproblem i såväl stora som små värme- eller kylsystem. Den avgasar aktivt en vätska genom att ta ett delflöde av den flödande vätskan i systemet och avgasa den under vakuum. ... Gaser frigörs ur vätskan.

Hur fungerar en Avgasare i ett värmesystem?

Avgasaren gör detta genom en kompressor som drar alla gaser ur vattnet och sedan skickar ut helt syrefritt vatten i systemet. Tack vare att vattnet på molekylär nivå alltid försöker jämnas ut med sin omgivning så absorberar vattnet syret högst uppe i huset och transporterar det till avgasaren som avlägsnar det.

Vad gör en Avgasare värmesystem?

Avgasare är en extern enhet som tar bort gaser i värmesystemet och förbättrar livslängden för både rör, ventiler och armaturer i systemet, samt ger vattnet bättre energibärande egenskaper. ... Rosten uppstår främst på grund av det syre som finns i vattnet men som med tiden brukar kunna luftas ur.

Hur kan luft och andra gaser komma in i ett värme kylsystem?

I ett värmesystem är framledningen, med sin högre temperatur, den bästa placeringen. Helst på sugsidan cirkulationspumpen, där trycket är lägst. I ett kylsystem sitter avskiljaren bäst i returledningen, med sin något högre temperatur. Även här bör placeringen vara på cirkulationspumpens sugsida för lägsta tryck.

Hur fungerar en avluftare?

Avluftare eller avluftningsventiler används för automatisk avluftning av värmesystem och kylsystem. En avluftningsventil monteras på rörledningens högsta punkter, annars kommer luftbubblorna i vattnet att samlas i höjdpunkten och en luftficka uppstå. Då upphör vattencirkulationen i värmesystemet och värmen uteblir.

Hur fungerar en avluftningsventil?

Avluftningsventilen fungerar som så att den bara tar in luft när det blir undertryck i avloppet. ... Om man sätter en avluftningsventil istället för att ha en öppen genomföring via taket sätter man stopp för det drag som kommer från kommunens avloppsnät.

Relaterade inlägg: