Hur mycket tjänar en civil utredare?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en civil utredare?

Hur mycket tjänar en civil utredare?

Statistiken visar tvärtom att civila utredare i snitt tjänar mindre än poliser. Medellönen för en civil utredare är 31.305 kronor. Bland utredare som är poliser ligger medellönen på 36.847 kronor.

Vad är polisens främsta uppgift?

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga och förhindra att brott sker. I det brottsförebyggande arbetet samarbetar polisen med andra aktörer i samhället exempelvis kommuner, Brottsförebyggande rådet och försäkringsbolag. Polisens mål är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället.

Hur mycket tjänar en civil polis?

Den lägsta lönen, som civil brottsutredare, ligger på 26 900 kr. Han, för det är en man, återfinns inom kommunal sektor. Närmaste lön för en kvinna inom detta yrke tjänar 26 900 kr.

Vad gör man som civil utredare?

En civil utredare gör samma saker som en utredande polis, men har något färre befogenheter. ... Oavsett tjänst så får man som utredare hålla förhör, söka efter bevis, delta i husrannsakningar, verkställa beslag och hålla kontakt med åklagare och andra myndigheter.

Vilka samarbetar polisen med?

Polisen samarbetar med skolor, kommuner, företag, föreningar och myndigheter för att förebygga brott och skapa trygghet. Vid brott ska polisen ingripa. Polisen arbetar också med att utreda brott. Polisen är den myndighet som gör pass och nationella id-kort till svenska medborgare.

Vad är polisens arbete?

Polisens uppgift är att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Det sker genom att förebygga brott och verka för att fler brott klaras upp. Polisen är ofta den första företrädaren för rättsväsendet som ett brottsoffer möter.

Relaterade inlägg: