Vad menas med butikskommunikation?

Innehållsförteckning

Vad menas med butikskommunikation?

Vad menas med butikskommunikation?

Visual merchandising innebär att skapa säljande miljöer som fokuserar på köparens upplevelser. Att försäljningen ökar när en produkt exponeras på ett tilltalande sätt kan tyckas självklart. Avgörande är att förmedla den rätta känslan och budskapet bakom produkten.

Vad gör en dekoratör?

Som anställd i en butikskedja ansvarar man för skyltningen i ett flertal av kedjans butiker inom ett visst område. Det är vanligt att kombinera uppgifterna med försäljningsarbete eller andra uppgifter i butiken. Ibland kan man också kallas för dekoratör.

Vad gör en Merchandiser?

En Visual Merchandiser skapar butiksmiljöer som ska vara visuellt tilltalande och inspirerande, i syfte att påverka kunden och öka försäljningen. En Visual Merchandiser är ansvarig för att skapa en känsla genom visuell kommunikation.

Hur mycket tjänar en dekoratör?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201730 800 kronor33 100 kronor
201831 400 kronor34 500 kronor
201935 200 kronor36 400 kronor
202035 900 kronor39 500 kronor

Vad en Butikskommunikatörer behöver kunna i sin yrkesroll?

Fokus är att produkter och tjänster ska vara lätta att hitta online och enkla att beställa. Butikskommunikatörer som arbetar i klädaffärer stryker kläderna som ska vara i skylten, väljer ut skyltdockor som kläs på och nålar fast kläderna så de sitter bra. För att omskyltningen ska gå fort krävs att du är väl förberedd.

Vad finns det för olika utbildningar för att bli VM?

Visual Merchandiser – distans med helgträffar Inredningsakademins utbildning till Certifierad Visual Merchandiser (VM) är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i butik, på events eller mässor med att skapa attraktiva och lockande säljytor.

Relaterade inlägg: