Vad gör en Byggnadssmed?

Innehållsförteckning

Vad gör en Byggnadssmed?

Vad gör en Byggnadssmed?

Formar järn eller stål med hjälp av hammare eller press inom verkstads- och byggnadssmide, stålverk och plåtslagerier. Tillverkar konstruktions-, inrednings- och utsmyckningsdetaljer i samband med byggnation eller renoveringsarbeten.

Hur blir man en smed?

Vill du arbeta som smed bör du välja det industritekniska programmet på gymnasiet. Du kan också gå en utbildning inom hantverksprogrammet. Ett bra sätt att bli smed är att börja som lärling och utbilda dig på ett företag. Som smed blir det alltmer nödvändigt att ha europalicens för svetsning.

Vad tjänar en Byggsmed?

Så mycket tjänar en Smed i Sverige En Smed i Sverige tjänar i snitt 31 400 kr i månadslön. Lönen för en Smed kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Är viss smed bra på?

Smeden utför sitt arbete inom verkstads- och byggnadssmide, stålverk och plåtslagerier. Smeder utför ofta beställningsarbeten. ... En fullt kompetent smed är litet av tusenkonstnär och behärskar oftast flera olika svetstekniker, olika material och har visst konstruktionskunnande samt klarar att räkna på kurvor och vinklar.

Har smeden ett?

Smedjan och dess utrustning Vid varmsmide är ässjan smedens viktigaste verktyg. För smide är generellt städet och hammaren de viktigaste verktygen. Utöver detta finns tänger, huggmejslar, olika ämbar för vatten, handskar, läderförkläde med mera.

Hur mycket tjänar en smed?

En Smed i Sverige tjänar i snitt 31 400 kr i månadslön. Lönen för en Smed kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vad har en svetsare i lön?

Hur mycket tjänar en svetsare? Genomsnittslönen för en svetsare är 30400 kr.

Relaterade inlägg: