Vad krävs för att jobba som bärgare?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att jobba som bärgare?

Vad krävs för att jobba som bärgare?

Att studera till Bilbärgare Bilbärgningsfirmor rekryterar helst personal som har erfarenhet av fordonsreparationer. Det vanligaste sättet att lära sig yrket är att man åker med en erfaren bilbärgare som lärling. Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd har femdagars kurser i bärgning.

Vad krävs för att köra Tungbärgare?

Krav

  • Körkort med C-behörighet.
  • Yrkeskompetensbevis (YKB) vanligtvis.
  • Digitalt färdskrivarkort förekommer.
  • Garagebärgare räcker med B-kort vanligtvis.

Vad är Garagebärgare?

Garagebärgare är en bärgningsbil som används där större bärgare inte kommer fram, som vid trånga passager i städer och på små vägar i skogen.

Vad tjänar en vägassistans?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201727 800 kronor28 300 kronor
201828 500 kronor28 500 kronor
201928 400 kronor29 400 kronor
202028 600 kronor29 600 kronor

Hur blir man vägassistans?

För att arbeta med flakbärgare eller tungbärgare måste man ha C-körkort för lastbil. Det är meriterande att ha körkort med CE-behörighet. Bra grundutbildning får du på gymnasiets Fordons- och transportprogrammet. Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Vad kostar Bilbärgning Stockholm?

Janssons bilbärgning erbjuder fasta priser för alla uppdrag och du betalar enkelt genom Swish. Bilbärgning inom en radie av 25 km från Stockholm kostar från 1200 kr. Många gånger är det billigare att ta hjälp av Janssons bilbärgning än vad försäkringens självrisk kostar.

Hur fort får en bärgare köra?

I dag får alla fordon vid bärgning och bogsering färdas i högst 40 kilometer i timmen. Genom en ändring i trafikförordningen (1998:1276) möjliggörs en högsta hastighet om 80 kilometer i timmen för fordon som är särskilt inrättade för bärgning och bogsering.

Vad väger en bärgningsbil?

Bärgningsbilar för transport av personbilar och mindre lastbilar är ofta byggda på bilar med ram tex, Chevrolet, Ford och Toyota. Bilarna har ett lyftaggregat och en winsch på vanligast 3,6 till 5 ton. Dessa bilar kallas också city- eller garagebärgare då de oftast kommer in i låga garage och in på trånga ställen.

Hur lång är en bärgningsbil?

Inte nog med att den mäter 13 meter. Dessutom finns en utdragbar, sex meter lång, anordning längst bak. Med den kan man lätt lyfta en stor lastbil ur ett dike. Det är svårt att manöverera det här monstret ute i trafiken.

Hur mycket tjänar en bilbärgare?

29 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: