Vad är vax bra för?

Innehållsförteckning

Vad är vax bra för?

Vad är vax bra för?

Den skyddar lacken mot yttre påfrestningar som oljor, salter och smuts – och filtrerar även det ultravioletta ljuset från solen som över tid bleker färgen i lacken. Vaxet kan inte ge ny glans till en matt yta, men förstärker den glans som redan finns där genom att fylla ut ojämnheter och eventuella fel i lacken.

Hur ska man vaxa bilen?

Vaxa bilen Arbeta in vaxet med en duk eller trasa på mindre områden i taget. Använd en liten mängd vax och jobba med längsgående rörelser. Låt vaxet verka enligt tillverkarens anvisningar och torka sen av med en ren duk/trasa. Låt inte vaxet fastna!

Vad gör en polering?

När du polerar bilen tar du med hjälp av polish bort yttersta lagret av klarlack för att skapa en jämn och fin yta. En jämn yta reflekterar ljuset snyggt och gör helt enkelt att bilen ser mer välvårdad ut. När du polerat lacken på bilen bör du avsluta behandlingen med ett skyddande vax för bästa vårdande effekt.

Vad är vax gjort av?

Vax består av en blandning av myricin (myricinalkoholens palmitinsyraester), cerotincyra och vissa kolväten. Det är kemiskt mycket motståndskraftigt men kan lösas helt i vissa organiska syror och delvis i alkohol.

Är biltemas vax bra?

Biltemas Hårdvax ger ett långvarigt skydd av lacken på din bil. Bilvaxet skyddar bland annat mot ultraviolett strålning, sot, avgaser, smuts och vägsalt. Biltemas Bilvax har ett relativt lågt pris jämfört med många av sina konkurrenter.

Kan man vaxa bilen?

Bilvax skyddar lacken mot slitage, UV-strålning och andra yttre påfrestningar. Vaxet stöter bort smuts och gör bilen så mycket enklare att hålla ren. Tvärtemot vad många tror, är inte syftet med vaxning att täcka repor, utan att skydda lacken. ... Vissa repor kan jämnas ut innan vaxning med så kallade pre-wax medel.

Varför lackskydd?

Lackskyddet innebär ofta att lackens förutsättningar att glänsa och stå emot yttre påverkansfaktorer förbättras. Men samtidigt ska man komma ihåg att den inte på något sätt är nödvändig. Bilens lackering klarar sig alldeles utmärkt även utan.

Relaterade inlägg: