Vad kan man jobba med som behandlingsassistent?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba med som behandlingsassistent?

Vad kan man jobba med som behandlingsassistent?

Som behandlingsassistent arbetar man med barn, ungdomar eller vuxna som behöver hjälp i sitt dagliga liv. Det kan exempelvis röra sig om funktionshinder, barn som mår dåligt beroende på sin hemmiljö eller ensamkommande flyktingbarn. Arbetet kan ske på ett behandlingshem, institution eller i någons hem.

Vad behövs för att plugga till socialpedagog?

För att kunna få jobb som socialpedagog kan du antingen läsa en Folkhögskoleutbildning, en Yrkeshögskoleutbildning på två år eller en treårig akademisk utbildning, på Socialpedagogiska programmet (180hp), som leder till en kandidatexamen.

Vad krävs för att bli terapeut?

För att få anställning som t. ex samtalsterapeut, familjebehandlare, familjerådgivare, behöver du ha en socionomexamen samt gärna kandidatexamen i beteendevetenskap.

Är Behandlingspedagog och socialpedagog samma?

Skillnaden mellan behandlingspedagog och socialpedagog är att när du arbetar som behandlingspedagog så är du inriktad mot klienter med missbruksproblem, medan om du är verksam som socialpedagog så är ditt arbete riktat mot socialt arbete för utsatta grupper i samhället.

Vad är skillnaden på socialpedagog och socionom?

Skillnaden mellan socionom och behandlingspedagog kan verka liten då socionomer också arbetar med utsatta personer, dock kan socionomer arbeta som bl. a. socialsekreterare och kuratorer och har oftast ett bredare arbetsfält. Socionomutbildningen är dessutom en längre akademisk utbildning där du också läser t.

Relaterade inlägg: