Vad menas med byggnadsvård?

Innehållsförteckning

Vad menas med byggnadsvård?

Vad menas med byggnadsvård?

Svenska Byggnadsvårdsföreningen is feeling curious. Svenska byggnadsvårdsföreningens definition är: "Byggnadsvård är ett förhållningssätt där man bygger, utvecklar och renoverar med material, konstruktioner och metoder som skapar bestående värden för hus och människor."

Varför byggnadsvård?

Det är viktigt att vårda kunskaper om hus och för att bevara byggnadsverk. Den äldre bebyggelsen är viktig för ett bevarande av kulturminnen. Har man en byggnadsvård som är god då har man också bra förutsättningar för att kunna bevara karaktären på byggnader.

Hur blir man Byggnadsvårdare?

Svar: Det finns ingen formell klassning för yrkestiteln byggnadsvårdare, det kan vara allt från byggnadsvårdskunniga snickare och fönsterhantverkare till utbildade byggnadsantikvarier från högskolorna i Göteborg och Visby.

Hur blir man byggnadsantikvarie?

Utbildning på högskolenivå, dvs akademisk examen, inom det kulturhistoriska området med bebyggelseantikvarisk inriktning, ställs ofta som ett krav för att kunna få jobb som byggnadsantikvarie. B-körkort ställs ofta som ett krav för att kunna få anställning.

Hur blir man antikvarie?

En antikvarie brukar ha en akademisk utbildning, dvs utbildning från en högskola eller ett universitet.

Vad gör en Bebyggelseantikvarie?

Byggnadsantikvarie. Som byggnadsantikvarie arbetar du med att genomföra antikvariska utredningar som beskriver en bebyggelsemiljös kvalitéer och brister samt identifierar dess kulturhistoriska värde. I arbetsuppgifterna ingår även rådgivning, remisshantering och inventering.

Vad gör en stadsantikvarie?

En Antikvarie arbetar inom museisektorn med en rad olika arbetsuppgifter som till exempel forskning och med att bevara och visa upp vår historia och vårt kulturarv. ... Han eller hon inventerar värdefulla och historiska kulturföremål, byggnader.

Relaterade inlägg: