Kan man köra utan CDI box?

Innehållsförteckning

Kan man köra utan CDI box?

Kan man köra utan CDI box?

2. kan man köra/starta utan cdi box? 1. Så länge du inte varvar mer än original cdin varvar så kommer den inte gå fortare.

Vad gör en CDI box?

Därför har man en "förstärkare" mellan givaren och tändspolen. Det är denna som kallas CDI box. ... När motorn ska till att tända skickar givaren vid vevaxeln en puls till CDI:n som triggar tyristorn som i sin tur börjar leda ström och laddar ur kondensatorn genom tändspolen så att gnistan på tändstiftet uppstår.

Vad gör en Ostrypt CDI?

Själva ordet CDI betyder, Capacitive Discharge Ignition som betyder på svenska Kapacitict tändsystem. ... Det är alltså CDI boxen som skickar signaler/impulser till tändspolen och sedan vidare till tändstiftet som ger en gnista och antänder gasblandningen i mopeden. Så alltså är CDI boxen en del av tändsystemet.

Vad gör en Ostrypt ecu?

Denna ostrypta Malossi ECU är framtagen för att vara ett utbyte till det strypta originalet om dess inkopplingen inte stämmer överens till 100% mot originalet installera den då inte. ... När man monterat denna box från Malossi så tar man bort strypningen som ofta finns i original ECU´n.

Hur funkar CDI?

CDI-tändning (av engelskans Capacitive Discharge Ignition) eller kapacitivt tändsystem är ett tändsystem för motorer. CDI-tändning använder sig av en eller flera kondensatorer för att lagra energi, som överförs till tändstiftet via en tändspole för att generera en gnista i önskat tändögonblick.

Relaterade inlägg: