När krävs bas p?

Innehållsförteckning

När krävs bas p?

När krävs bas p?

När behövs BAS-P/BAS-U? Egentligen för alla typer av byggnadsarbeten, underhåll, markarbeten, renovering, sanering och dränering. Det är alltid arbetsgivarens ansvar i grunden att se till att arbeten som erfordrar en byggarbetsmiljösamordnare har en och det är byggherren som utser samordnarna.

Vem kan vara bas p?

BAS-P är en förkortning som står för byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering. Byggherren är den som väljer vem som ska vara BAS-P i projektet. Även en juridisk person, alltså ett företag, kan vara BAS-P, men då måste byggherren utse en fysisk person som handläggare.

Kan byggherren vara bas p?

Bas-P ska vara en juridisk (ett företag) eller fysisk (en enskild person) person som förfogar över personer med utbildning, kompetens och erfarenhet för att kunna driva det aktuella byggprojektets arbetsmiljöarbete. Det är byggherren som utser Bas-P.

Vem utser Byggarbetsmiljösamordnare?

Utse byggarbetsmiljösamordnare Du som byggherre ska utse lämplig byggarbetsmiljösamordna re, för planering och projektering och för utförandet. Bas-P och Bas-U kan antingen vara en fysisk eller juridisk person. Både byggherre, Bas-P och Bas-U ansvarar för att arbetsmiljö uppgifterna blir utförda.

Vad måste en arbetsmiljöplan alltid innehålla?

Planen ska innehålla följande:

  • De regler som ska tillämpas på byggarbetsplatsen.
  • En beskrivning av hur arbetsmiljöarbetet ska organiseras.
  • En beskrivning av de arbetsmiljöåtgärder som vid bland annat följande arbeten ska vidtas under byggskedet för att arbetsmiljön ska bli bra:

Kan en byggherre utse sig själv som både bas-U och bas p?

6 § p 2 – 3 AML ansvarar Byggherren för att utse en lämplig byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering av arbetet samt för själva utförandet av arbetet, dessa brukar förkortas som BAS-P och BAS-U. ... Byggherren kan utse sig själv eller någon annan till BAS.

Relaterade inlägg: