Är Gotland solsäkert?

Innehållsförteckning

Är Gotland solsäkert?

Är Gotland solsäkert?

Gotland - Sveriges största ö - uppvisar tydliga klimatskillnader mellan kust och inland. Medeltemperaturen under den kallaste månaden, februari, varierar exempelvis från strax under -1° vid kusten till nära -2,5° i mitten av ön.

Hur är Gotland på vintern?

Vintrarna är oftast olidligt milda, grått och lite slask (slojte) är vad som åstadkoms. I slutet av januari brukar det dock vara vinter, men det skiljer mycket år från år. Om man vill se ängarnas blomsterprakt skall man nog till Gotland redan i maj, spela golf på gröna gräsmattor kan man göra redan i april.

Vart är det varmast på Gotland?

Topplista för Gotlands län
Varmast just nu
-4,9°08:10Krampebro
-4,9°08:40Botvaldevik
-4,3°08:10Klintehamn
-4,3°08:10Roma

När är det som varmast på Gotland?

Juli är den varmaste månaden för Gotland i Sverige med medeltemperatur på 20°C. Vattentemperatur för Gotland är varmast i augusti med temperatur på 18°C. Temperaturen för Gotland är som kallast i februari med medeltemperatur på 0°C.

Vad är årsmedeltemperaturen i Visby?

Juli är den varmaste månaden för Visby i Sverige med medeltemperatur på 20°C. Vattentemperatur för Visby är varmast i augusti med temperatur på 18°C. Temperaturen för Visby är som kallast i februari med medeltemperatur på 0°C. Solsäkrast är det i juni med 10 timmar per dag.

När är det högsäsong på Gotland?

Under högsäsongen i juli kan det vara mycket svårt att hitta ledigt boende, framför allt i Visby. De mest hektiskt perioderna i Visby är Almedalsveckan (v. 27) och Medeltidsveckan (v. 32).

Hur är det att leva på Gotland?

Att vara ö-bo är lite speciellt. Vi bor mitt i Östersjön och har naturen inpå knutarna överallt. Den är bländande vacker men kan också vara lite vass när vinterstormarna river. Vi älskar det lika mycket som vi älskar alla soltimmar på sommaren.

Vad gör man på Gotland på hösten?

Upptäck öjn på hösten

  • 21 september - Fårönatta på Fårö. ...
  • 21 september & 12 oktober - Örnsafari. ...
  • 5 oktober - Gotland Ultra Marathon. ...
  • 9-13 oktober - Gotland Hiking Week. ...
  • 25-26 oktober - Gotland Grand National (GGN). ...
  • 15-17 november.

Hur varmt är det i Vättern?

Temperaturen i Vätterns ytvatten fortsätter att öka. Medeltemperaturen under kalenderåret 2020 var 11,3˚C och året därmed det varmaste som har uppmätts sedan 1950-talet. Jämfört med genomsnittet (för perioden 1998-2018) var 2020 1,4˚C varmare, och det tidigare rekordåret 2014 har ”överträffats” med 0,7˚C.

Hur varmt är det i vattnet på Gotland?

Genomsnittlig årlig vattentemperatur vid kusten i Visby är 9.2°C, efter årstiderna: på vintern 3.7°C, på våren 5.2°C, i sommar 16.6°C, på hösten 11.2°C. Lägsta vattentemperatur (1.5°C) i Visby det händer i februari, maximal (20.3°C) i juli.

Relaterade inlägg: