Vad gör en medietekniker?

Innehållsförteckning

Vad gör en medietekniker?

Vad gör en medietekniker?

Medieteknik innefattar teknik, processer och system för utformning och produktion av bland annat massmediala produkter (t. ex. dagstidningar, nyhetssändningar, sociala medier, filmproduktioner), men också kommunikationsmedel som telefoner, videochattar och e-post.

Vad gör en civilingenjör i industriell ekonomi?

Det är vanligt att arbeta med att leda projekt eller effektivisera produktionen i teknikintensiva verksamheter. Typiska roller för en civilingenjör från Industriell ekonomi är projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör.

Hur svårt är det att läsa till Civilingenjör?

Matematiken på civilingenjörsutbildningar är mycket svårare än matematiken på gymnasiet. Du kan räkna med att det kommer att krävas en stor ansträngning att klara av matematikkurserna.

Hur svårt är det att plugga till Civilingenjör?

Var studierna svåra? Nej, inte svåra som i att det var svårt att klara det, eller ens få höga betyg. Jag tror att det som gör studierna svåra för många är att det tar tid. Lägger man 40 timmar i veckan så har jag svårt att se att någon inte skulle klara av det.

Vad ingår i teknikvetenskap?

Inriktningen teknikvetenskap ska ge kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ska fördjupa kunskaper om teknik, matematik och fysik.

Vad är medie produktion?

Medieproduktion är inriktningen för dig som vill arbeta med att skapa olika typer av mediematerial för till exempel företag, myndigheter eller redaktioner.

Vad är en civilingenjör?

Civilingenjörens arbetsuppgifter kan innebära allt från forskning och utveckling av ny teknik till produktionsplanering och marknadsföring. Med stigande erfarenhet får många civilingenjörer ledande roller.

Relaterade inlägg: