Vad gör elektroteknik?

Innehållsförteckning

Vad gör elektroteknik?

Vad gör elektroteknik?

Elektroteknik-ingenjörens jobb kan handla om att utveckla teknik i allt från medicinsk utrustning till självkörande bussar och 5g-nät. Elektroteknik är ett samlingsnamn för flera områden inom tillämpad elektrofysik, där elektricitet och elektromagnetism används.

Vad gör en högskoleingenjör elektroteknik?

Efter din examen kan du exempelvis jobba med konstruktion, planering, konsultarbete, test, service, försäljning eller projektledning inom teknikområden som elkraftteknik, elektronik, inbyggda system, automation eller trådlös kommunikation.

Vad kan man jobba med som elektroingenjör?

Som elektroingenjör utvecklar du framtidens elektronik inom till exempel digital kommunikation, hushållsverktyg, energi eller transporter. Elektronik finns överallt omkring oss, och innebär många spännande möjligheter för din karriär.

Vilka yrkesgrupper sysslar med elektronik?

16 liknande yrke(n)

  • Arbetsingenjör.
  • Civilingenjör.
  • Dataingenjör.
  • Elektronikmontör.
  • GIS-utvecklare.
  • Hårdvarudesigner.
  • Högskoleingenjör.
  • Ingenjör.

Hur mycket tjänar en elektroingenjör?

Genomsnittslönen för en civilingenjör inom elektroteknik är 47400 kr.

Vad gör en civilingenjör i medicinsk teknik?

Som civilingenjör i medicinteknik kan du arbeta med utveckling av medicintekniska produkter och tjänster som ledande specialist eller utvecklare. ​​Du kommer även att kunna arbeta som produktägare och möta slutanvändare för att diskutera deras krav och önskemål på produkter och system.

Vad gör man som Elkraftsingenjör?

Som elkraftsingenjör jobbar du med planering och styrning av processer och projekt i landets elnät och elkraftsanläggningar hos nät-, industri- eller konsultbolag, beroende på vad du är intresserad av.

Vad tjänar en testingenjör?

En Testingenjör i Sverige tjänar i snitt 43 300 kr i månadslön. Lönen för en Testingenjör kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vad är IT ingenjör?

Ingenjörer utbildade inom IT/data arbetar ofta med konstruktion och utveckling av datorsystem, både när det gäller mjuk- och hårdvara.

Relaterade inlägg: