Vad gör en samhällsbyggnadsteknik?

Innehållsförteckning

Vad gör en samhällsbyggnadsteknik?

Vad gör en samhällsbyggnadsteknik?

Som högskoleingenjör inom samhällsbyggnadsteknik lär du dig att utforma, bygga och förvalta framtidens miljöer och tekniska system utifrån människors behov och samhällets förväntningar. Du lär dig verktyg, metoder och processer för att kunna arbeta på ett för världen hållbart sätt.

Hur tufft är civilingenjör?

Var studierna svåra? Nej, inte svåra som i att det var svårt att klara det, eller ens få höga betyg. Jag tror att det som gör studierna svåra för många är att det tar tid. Lägger man 40 timmar i veckan så har jag svårt att se att någon inte skulle klara av det.

Vad kan man göra som civilingenjör?

Civilingenjörer arbetar som regel tillsammans i projekt, där såväl högskoleingenjörer som andra utbildningsgrupper ingår. I det privata näringslivet arbetar civilingenjörer på industri- och konsultföretag inom en mängd olika branscher – från gruv- och pappersindustri till samhällsbyggnad, elektronik och IT.

Hur många klarar civilingenjör?

Högskoleingenjör: 41 procent. Civilingenjör: 49 procent. Receptarie: 67 procent. Psykoterapeut: 99 procent.

Är det svårt att läsa på högskolan?

Nära hälften av studenterna med lägre betyg från högskoleförberedande program har svårt att klara högskolan det första läsåret. ... – Kunskapskraven i gymnasieskolan är tydligt satta för att ligga på en nivå som motsvarar att eleverna är förberedda för högskolan. Men klivet till högskolestudier är ändå ofta stort.

Är civilingenjör i datateknik svårt?

Civilingenjörsprogrammet i datateknik Efter examen väntar kreativa och varierande arbetsuppgifter inom många branscher som exempelvis design av produkter, digitalisering av tjänster eller utveckling inom datasäkerhet. – För mig var det inte svårt med matten. Men jag hade kompisar som hade det mer kämpigt.

Relaterade inlägg: