Vad gör en civilingenjör inom elektroteknik?

Innehållsförteckning

Vad gör en civilingenjör inom elektroteknik?

Vad gör en civilingenjör inom elektroteknik?

Som civilingenjör i elektroteknik skapar du smarta lösningar på dagens och framtidens utmaningar inom energiförsörjning, miljövänliga och säkra fordon, smarta städer, datakommunikation och mycket mer.

Vad gör en Elektrotekniker?

Elektroteknik[redigera | redigera wikitext] Elektroteknik är en utbildning som finns som civilingenjörs-, master- och högskoleingenjörsprogram och fokuserar på områden inom tillämpad elektrofysik och ingenjörsvetenskap som utnyttjar elektricitet och elektromagnetism.

Vad kan man jobba som elektroingenjör?

Vanliga arbetsuppgifter är sådant som rör utveckling, design, projektledning, forskning, konstruktion, planering, försäljning, driftsäkerhet eller utredningsarbete. Många examinerade studenter finns inom branscher som sysslar med data/IT, energi och transport.

Hur blir man elektroingenjör?

För att bli högskoleingenjör läser du på högskola eller universitet i 3 år. Du får en högskoleingenjörsexamen och beroende på program kan du också få en kandidatexamen. För att bli civilingenjör så läser du på högskola eller universitet i 5 år, du får en Civilingenjörsexamen och en Masterexamen.

Vad krävs för att bli högskoleingenjör?

För att bli högskoleingenjör krävs en examen från en teknisk universitets- eller högskoleutbildning i tre år. Det är en mer praktisk utbildning än till exempel den för att bli civilingenjör, som går på djupet i fler ämnen.

Vad kan man bli om man pluggar civilingenjör?

Inom den privata sektorn är industriföretag och konsultfirmor vanliga arbetsgivare. Du kan också arbeta som konsult eller bli egen företagare. Du kan även arbeta som lärare och forskare vid högskolor. Civilingenjörer inom industrin har ofta en arbetsledande ställning.

Vad kan man bli om man går ingenjör?

Som ingenjör kan du arbeta med nästan vad som helst. Det kan vara inom en mängd olika branscher och du kan arbeta inom olika typer av sektorer, privat, statlig, kommun med forskning, service, infrastruktur och mycket annat.

Relaterade inlägg: