Vad är en demografisk faktor?

Innehållsförteckning

Vad är en demografisk faktor?

Vad är en demografisk faktor?

Demografi (av grekiskans δήμος,démos, "folk, och γράφω, gráfo, "skriva") är vetenskapen om en befolknings fördelning, storlek och sammansättning. Det kan avse ålder, kön, yrke, inkomst, religion, etnicitet, intressen, utbildning, civilstånd eller annat.

Vad är demografiska data?

Demografi är vetenskapen om befolkningens fördelning, storlek och sammansättning. Demografisk statistik innehåller bland annat information om befolkningens födelseland, ålder, kön och medborgarskapsland.

Vad är det som främst påverkar förändringar i ett lands demografi?

Det beror på att förändringar i födelse- och dödstal påverkar samhället på en mängd olika sätt och under lång tid. ... Hur vi i en befolkning förhåller oss till varandra är också något som förändras med den demografiska utvecklingen.

Vad är demografi so rummet?

Demografi är läran om befolkningar och de metoder vi använder för att studera en befolkning, hur den växer, förändras och påverkar ett land.

Vad kan man se i en Befolkningspyramid?

Befolkningspyramiden visar hur många män respektive kvinnor det finns i olika åldrar i Sverige. Befolkningspyramiden består av två delar: en del som visar hur många kvinnor det finns i olika åldrar vid en viss tidpunkt, och en del som på samma sätt visar hur många män det finns.

Vad menas med Befolkningslära?

Ett annat ord för demografi är befolkningslära. I befolkningsläran tittar man på hur olika förändringar påverkar samhället, t. ex. vad man arbetar med, hur rik eller fattig befolkningen är, vilka religioner som finns, hur många som flyttar ut och in i landet, hur många som har utländsk bakgrund och mycket annat.

Relaterade inlägg: