Hur är det att jobba som barnsjuksköterska?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som barnsjuksköterska?

Hur är det att jobba som barnsjuksköterska?

Barnsjuksköterskan förbereder barn och föräldrar inför en undersökning eller behandling. De kan också förbereda familjen på hur behandlingen ska fortsätta efter sjukhusbesöket. ... I arbetet ingår att ge råd och stöd till föräldrar kring barnets mat, sömn och annat som rör barnets hälsa.

Vad gör man när man är sjuksköterska?

Det är sjuksköterskan som leder och planerar omvårdnadsarbetet, sköter medicinering, provtagning, sårvård, undersökningar och för journalanteckningar över patienternas tillstånd.

Vill jobba på BVC?

För att bli barnsjuksköterska behöver du först bli legitimerad sjuksköterska. Dessutom krävs specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, eller motsvarande utbildning från annat EU-land.

Hur många år tar det att bli barnsjuksköterska?

För att bli barnsjuksköterska måste du först utbilda dig till sjuksköterska på universitet/högskola, den utbildningen är 3 år lång. Behörighetskraven där är grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2.

Hur är det att jobba på BVC?

BVC jobbar man främst hälsofrämjande så det är mycket kontroller på att barnen utvecklas som dom ska och så är det en hel del vaccineringar. Barnen går på BVC från att de är nyfödda tills dess att de är 5 år då de istället flyttas över till skolhälsovården. ... Är så imponerad över hur duktiga alla barn är!

Vilka arbetstider har en sjuksköterska?

Arbetstider. Arbetstiderna inom vården ligger generellt på 38,25 timmar/vecka enligt det centrala avtalet. Många lokala avtal ligger på runt 34 timmar, något som även gäller när man arbetar blandat dag och natt.

Vad tjänar en BVC sköterska?

En barnsjuksköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som ofta arbetar på sjukhus och barnavårdscentraler med barn och ungdomar. Barnsjuksköterskor tjänar i snitt runt 37 400 kr i månaden. Exakt hur mycket du tjänar beror mycket på vart i landet, för vilken aktör och hur mycket erfarenhet du har sedan tidigare.

Vad krävs för att bli BVC sköterska?

Programmet omfattar 60 högskolepoäng (hp) och leder till en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Utbildningen ges på helfart och inkluderar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier. Utbildningen omfattar ett år som är fördelat på sex obligatoriska kurser.

Relaterade inlägg: