Vad får en distriktssköterska göra?

Innehållsförteckning

Vad får en distriktssköterska göra?

Vad får en distriktssköterska göra?

Distriktssköterskan har förskrivningsrätt för ett antal läkemedel, och har rätt att förskriva, ordinera och prova ut förbrukningsartiklar och tekniska hjälpmedel för vissa grupper, till exempel för patienter med diabetes, inkontinens och stomier. Distriktssköterskan är en specialistutbildad sjuksköterska.

Vad kan man jobba som distriktssköterska?

Distriktssköterskan kan arbeta på vårdcentraler, familjecentraler, BVC och inom kommunens hälso- och sjukvård. Distriktssköterskor arbetar också inom den kommunala hemsjukvården med hembesök hos patienter som behöver sjukvård i hemmet.

Vad är en distriktssköterska?

Som specialistsjuksköterska med inriktning distriktssköterska väljer du ett självständigt, varierande yrke där du arbetar hälsofrämjande och omvårdande i ett mångkulturellt samhälle.

Vad krävs för att läsa till distriktssköterska?

Behörighet: Legitimation som sjuksköterska utfärdad av Socialstyrelsen samt sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng ska avse vetenskaplig metod och 15 högskolepoäng ett självständigt arbete. Därtill krävs yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande minst två års heltidstjänstgöring.

Vad kan man jobba som med sjuksköterskeutbildning?

Sjuksköterskor kan arbeta på många olika arbetsplatser. Exempel på dessa är sjukhus, olika vårdmottagningar, vårdcentraler och vårdavdelningar. De flesta arbetsgivarna finns inom kommun och landsting, men antalet privata arbetsgivare ökar. Att främja hälsa och förebygga ohälsa är grunden i alla sjuksköterskors arbete.

Vad är skillnaden mellan sjuksköterska och distriktssköterska?

Distriktssköterska är den i Sverige skyddade yrkestiteln för en specialistutbildad sjuksköterska med kvalificerat autonomt yrkesansvar inom bland annat primärvård och skolhälsovård. Distriktssköterskan verkar organisatoriskt inom kommunal hälso- och sjukvård, regionsjukvård och i privata verksamheter.

Vad har en distriktssköterska i lön?

40 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: