Vad betyder djurskyddslagen?

Innehållsförteckning

Vad betyder djurskyddslagen?

Vad betyder djurskyddslagen?

Den svenska djurskyddslagstiftningen syftar till att säkerställa att djur i Sverige har ett gott djurskydd. Den syftar också till att främja en god djurvälfärd och respekt för djur. Med god djurvälfärd menar man i djurskyddslagstiftningen att djur ska må fysiskt och psykiskt bra.

Vad krävs för att jobba på länsstyrelsen?

Utbildningar som innehåller detta, helt eller delvis, är etologi och djurskyddsprogrammet, biologiprogrammet, agronomprogrammet, veterinärprogrammet, lantmätarprogrammet och miljö- och hälsoskyddsprogrammet - på högskola/universitet. Grundläggande gymnasieutbildning är bl a Naturbruksprogrammet, inriktning djur.

Vad händer om man blir anmäld till länsstyrelsen?

Det här händer efter din anmälan Om fler anmälningar mot samma djurhållare kommer in, kan vi komma att göra en kontroll ute hos djurhållaren. I allvarliga fall kan vi besluta om att djuret ska omhändertas. Beroende på djurets skick beslutar vi därefter om djuret ska säljas, överlåtas eller avlivas.

Vad betyder ordet etologi?

Forskning om djurens beteende Etologi är läran om djurs beteende och vad som ligger bakom det.

Vad krävs för att bli djurskyddsinspektör?

De som arbetar som djurskyddsinspektörer har ofta läst djurskydd och etologi på en utbildning till agronom, lantmästare, biolog, eller veterinär. Idag finns också program inom djurskydd som leder till en kandidatexamen.

Varför jobba på Länsstyrelsen?

Varför jobba hos oss? Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, krisberedskap, landsbygd och många andra samhällsnyttiga områden.

Relaterade inlägg: