Vad är en Event Manager?

Innehållsförteckning

Vad är en Event Manager?

Vad är en Event Manager?

Då är du på rätt plats. Som event manager driver du planering och projektledning av evenemang inom kultur, nöje och idrott – från idé till genomförande. ... Du kommer att lära dig hur planering och projektledning går till, men också hur evenemang organiseras och marknadsförs.

Vad gör en projektledare event?

Som projektledare ansvarar du för att initiera, planera och genomföra mindre och större eventprojekt, både i Sverige och utomlands. Du har totalansvar för dina egna projekt och över projektgruppen i de fall en sådan tillsätts. Efter genomförda events ansvarar du för uppföljning och utvärdering.

Hur mycket tjänar en Event Manager?

34 800 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en Eventfixare?

En eventkoordinator arbetar med att ansvara och planera olika event för bland annat företag där huvuduppgiften är att leda en grupp i ett projekt mot ett gemensamt mål. ... En eventkoordinator har många möjlighet när det kommer till jobb, man kan arbeta med publika evenemang, event marketing, mässor och försäljning.

Hur blir man Event Planner?

De studerande lär sig hur man arbetar med event i olika branscher – i privat såväl som i offentlig sektor, på eventbyrå och ur ett internationellt perspektiv. Utbildningen ger dig gedigen praktisk erfarenhet inom branschen och kunskaper om hur eventindustrin arbetar.

Hur blir man en Eventproducent?

De flesta universitet erbjuder också examensbevis i eventplanering och andra relaterade studier. Korta eventplanerings kurser som leder till ett examensbevis kan variera från sex månader till ett år. Inte bara kommer du att gå igenom dem snabbare, men korta kurser är också billigare.

Vad har en projektledare för roll?

Som projektledare har du ansvar för att ett projekt genomförs i tid och till den kostnad som är budgeterad. Du leder och motiverar arbetsgruppen som ofta består av personer med olika kompetenser, till exempel tekniker, dataexperter, analytiker och ekonomer.

Relaterade inlägg: