Vad är en Elevkoordinator?

Innehållsförteckning

Vad är en Elevkoordinator?

Vad är en Elevkoordinator?

En elevkoordinator arbetar förbyggande för alla elevers trygghet genom goda relationer och samarbeten med eleverna i olika insatser. Elevkoordinatorn arbetar också med utredning av ärenden eller som mentor.

Vad kan en lärarassistent göra?

Lärarassistenter arbetar inom skolor och är ett stöd till lärare genom att göra vissa uppgifter som lärare tidigare gjort. Arbetet innebär bland annat administrativa och praktiska arbetsuppgifter, att vara ett stöd i och utanför klassrummet åt eleverna, att medverka vid olika aktiviteter samt verksamhetsplanering.

Varför vill du bli lärarassistent?

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Lärarassistent är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd både i och utanför klassrummen. ... Lärarassistenter hjälper till med att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

Hur kan man bli lärarassistent?

Det krävs ingen utbildning för att bli lärarassistent, men enligt TT har flera folkhögskolor redan startat utbildningar där blivande lärarassistenter undervisas ibland annat i konflikthantering och socialpsykolog. Det för att kunna vara ett stöd både i och utanför klassrummet.

Har lärarassistenter Ferietjänst?

Ferietjänst är en tjänst som är anpassad efter skolans behov och som är speciell för läraryrket. Det finns en större flexibilitet att lägga ut olika antal timmar olika veckor. Den är konstruerad så att arbetstiden är fördelad på en reglerad del och en oreglerad del. Den oreglerade delen kallad förtroendearbetstid.

Hur lång är utbildning till lärarassistent?

Lärarassistent med inriktning integration och specialpedagogik är en ett-årig yrkeshögskoleutbildning på distans som ger dig en bra teoretisk och praktisk... Som lärarassistent kommer du att arbeta i team med elever, lärare, elevhälsopersonal och annan skolpersonal.

Hur lång utbildning lärarassistent?

Alla lärare oavsett inriktning läser 60 högskolepoäng (ett år) utbildningsvetenskap och 30 högskolepoäng (en termin) verksamhetsförlagd utbildning, VFU. VFU ska ske inom relevant ålderskategori och skolform eller verksamhet och i relevanta ämnen eller ämnesområden.

Relaterade inlägg: