Vad är en Familjehemskonsulent?

Innehållsförteckning

Vad är en Familjehemskonsulent?

Vad är en Familjehemskonsulent?

Varje familjehem har en egen familjehemskonsulent som finns för att lyssna och stödja familjehemmet. Familjehemskonsulenten gör hembesök hos familjehemmet ca en gång i månaden för handledning eller för att följa upp hur placeringen fortlöper och säkerställa att både familjehemmet och ungdomen har det bra.

Vad är en Familjehemssekreterare?

En del i mitt arbete som familjehemssekreterare handlar om att rekrytera och utreda familjer som är intresserade av att bli familjehem. En annan del handlar om att handleda familjehem som har en pågående placering i deras uppdrag och att erbjuda relevanta utbildningar för familjerna.

Vad tjänar en Familjehemssekreterare?

36 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en Familjehemskonsulent?

Personen som utreder familjehem ska vara socionom liksom familjehemskonsulenten. Företaget fakturerar i normalfallen kommunen 55 000-60 000 kronor per månad och placerat barn. Av den summan ska familjehemmet få cirka 23 000 kronor i månaden. Resterande cirka 30 000 kronor går till företaget.

Vad innebär det att vara socialsekreterare?

Socialsekreteraren arbetar inom kommunens socialtjänst med bedöma människors behov och ge dem stöd inom en rad olika områden. Några av dem är ekonomiskt bistånd, stöd och behandling till barn och deras familjer, stöd och behandling för missbruk och beroende samt stöd och hjälp vid psykiska problem.

Hur blir man Familjehemskonsulent?

Du ska ha socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha god kännedom om aktuell lagstiftning och erfarenhet av social dokumentation. Erfarenhet av flerårigt arbete inom socialtjänst och/eller arbete inom familjehemsvård är önskvärt.

Vad tjänar en föreståndare för ett HVB hem?

47 000 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en Socialhandläggare?

I tjänsten ingår att göra bedömningar och utredningar om ekonomi, samtalsstöd eller andra åtgärder för att hitta en väg ut ur personens problem. ... Socialsekreterare utreder och beviljar stöd enligt framförallt socialtjänstlagen. Socialsekreterare kan också arbeta förebyggande med olika typer av stödinsatser.

Kan man bli socialsekreterare?

För dig som vill jobba som socialsekreterare i framtiden kan det vara bra att läsa till exempel Samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet. Efter gymnasiet får du sedan utbilda dig till socialsekreterare på Socionomprogrammet under 3,5 år. Utbildningen ges på ett flertal orter och med olika inriktningar.

Relaterade inlägg: