Kan du komma på några yrken där bil och andra fordon är en viktig del?

Innehållsförteckning

Kan du komma på några yrken där bil och andra fordon är en viktig del?

Kan du komma på några yrken där bil och andra fordon är en viktig del?

För dig med ett brinnande fordonsintresse. Är du intresserad av fordon och elektronik? När du jobbar som fordonstekniker utför du felsökningar, reparationer och service på bilar och andra maskiner. En fordonsteknisk utbildning passar dig som har ett brinnande fordonsintresse!

Vad gör en servicetekniker bil?

Du arbetar i en ljus, ren och rymlig miljö med väldigt många olika arbetsuppgifter. En stor del av yrket handlar om att felsöka, analysera och diagnostisera. Yrket handlar allt mindre om fysiskt arbete med verktyg. Dagens tekniker jobbar mer med datorstyrd felsökning med hjälp av mjukvara än med mekaniskt arbete.

Hur blir man Lastbilsmekaniker?

Vill du jobba som lastbilmekaniker efter gymnasiet passar det bäst att läsa fordons- och transportprogrammet med inriktning lastbil och mobila maskiner på gymnasiet. Första året på fordons- och transportprogrammet är ett gemensamt och grundläggande år för alla inriktningar.

Vad krävs för att bli Besiktningstekniker?

Lämplig bakgrund för anställning som besiktningstekniker är examen från Fordons- och transportprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning från komvux. Passande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan. Alla besiktningstekniker som ska utföra fordonsbesiktning måste vara certifierade för uppgiften.

Vad betyder en bilmekaniker?

Bilmekaniker / fordonsmekaniker, gör felsökningar, service och reparationer på bilar, motorcyklar och andra fordon. ... Efter tre års yrkeserfarenhet kallas en bilmekaniker för tekniker. Vid felsökningen arbetar bilmekanikern med elektronisk test- och mätutrustning som letar efter fel i bilens system.

Vad gör en servicetekniker tåg?

Installerar, reparerar och utför service på industrimaskiner och mekanisk utrustning. Underhåller och reparerar fartygsmotorer och andra motorer (utom motorfordons- och flygmotorer) samt rälsfordon.

Relaterade inlägg: