Hur är det att jobba på fritids?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba på fritids?

Hur är det att jobba på fritids?

Arbeta på fritidshem Barnen får delvis andra erfarenheter och kunskaper än de normalt får i skolan. Betydelsefulla inslag i verksamheten är lek, rörelse och skapande arbete. ... Personalen arbetar under skoltiden som en resurs i klassrummet och efter skolan fortsätter de tillsammans med barnen på fritidshemmet.

Vad tjänar en Fritidslärare?

30 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur är man en bra fritidspedagog?

En viktig del i ditt arbete som fritidspedagog är att uppmuntra barns sökande efter kunskap och förståelse samt att stimulera deras nyfikenhet. Kontakten med föräldrarna är viktig. Om det är något barn som har problem av något slag samarbetar du till exempel med skolsköterska, kurator eller psykolog på skolan.

Hur ser en dag ut på fritids?

- Berätta lite hur en dag som fritidspedagog kan se ut. - Den ser aldrig likadan ut. Oftast är jag där från kvart i sju. Då tar jag emot barnen, serverar frukost, svarar i telefon och möter föräldrar. Sedan är det morgonrast till 8.10 då skolan börjar.

Vilka jobbar på fritids?

En fritidspedagog / fritidslärare arbetar för att barn ska ha en meningsfull fritid före, under och efter skolan. I sitt arbete uppmuntrar fritidspedagogen barnen till egna initiativ, men kan också ordna fritidsaktiviteter eller vara den vuxne som lyssnar på barn som har det jobbigt i skolan eller hemma.

Vad är en fritidsklubb?

Vad är en fritidsklubb? Fritidsklubben är en öppen verksamhet för barn i årskurs 4–6. Öppen verksamhet innebär att barnen kommer till fritidsklubben när de själva har behov av det. Klubbens verksamhet är anpassad för de lite äldre barnen och lyder inte under läroplanen för fritidshemmet.

Får man stänga fritids?

Fritidshem ska erbjudas under den del av dagen som eleverna inte går i skolan och under lov. Men huvudmannen behöver inte erbjuda fritidshem under kvällar, nätter, veckoslut eller i samband med större helger.

Vad tjänar en fritidspedagog 2021?

Statistik från 2021. Medellönen för grundskollärare är 37 764 kronor, gymnasielärare 39 618 kronor, förskollärare 33 283 kr och lärare i fritidshem 33 151 kronor. Siffrorna bygger på den partsgemensamma lönestatistik som Lärarförbundet tagit fram tillsammans med arbetsgivarsidan, i detta fall den kommunala.

Relaterade inlägg: