Vilken utbildning har en fritidspedagog?

Innehållsförteckning

Vilken utbildning har en fritidspedagog?

Vilken utbildning har en fritidspedagog?

Eftergymnasial utbildning För att bli grundlärare i fritidshem läser man på universitet eller högskola. Utbildningen heter grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i fritidshem och finns på några orter i landet och är tre år lång.

Vad krävs för att jobba som fritidspedagog?

För att du som är fritidspedagog ska få en lärarlegitimation ska du ha en examen på högskolenivå som är avsedd för undervisning eller arbete i fritidshemmet. Fritidspedagogutbildningar på gymnasial nivå kan inte ge lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem.

Vilka arbetar på fritidshem?

Som lärare i fritidshem jobbar du med barn i olika åldrar, från sexåringar som möter skolans värld för första gången till tolvåringar på väg in i högstadieåldern. Fritidshemmet har en viktig roll för elevers sociala utveckling och lärande.

Hur länge jobbar en fritidspedagog?

Fritidspedagoger, och legitimerade lärare i fritidshem, arbetar oftast på grundskolor, med barn i åldern 6 – 12 år. De arbetar på fritidshem under morgon och eftermiddag, men har även pedagogiska uppdrag i skolan däremellan. Fritidspedagoger kan också arbeta med barn vid fritidsgårdar eller på behandlingshem.

Vad tjänar en outbildad fritidspedagog?

Lärarna i fritidshem i Stockholm tjänar mest. Foto: Colourbox. Lönestatistik Lärare i fritidshem i Stockholm tjänar i snitt 34 688 kronor i månaden medan kollegorna i Värmland bara har 30 491 kronor i månaden. Var du bor avgör hur hög din lön är.

Hur mycket tjänar en utbildad fritidspedagog?

30 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vilka perspektiv på lärande kan användas för att förstå hur undervisning i fritidshem kan utformas i relation till fritidshemmets uppdrag?

En utgångspunkt kan vara att lärande sker ständigt och inte enbart i arrangerade inlärnings situationer. För personalen handlar det om att uppmärksamma och ta tillvara elevernas intresse och att skapa situationer i var dagen där eleverna kan utmanas i sitt lärande.

Relaterade inlägg: