Vilka befattningar har hund i försvarsmakten?

Innehållsförteckning

Vilka befattningar har hund i försvarsmakten?

Vilka befattningar har hund i försvarsmakten?

Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens kontinuerligt tjänstgörande krigsförband. De utbildar även hundförare och hundinstruktörer samt företräder Försvarsmakten i sakfrågor som gäller tjänstehundar.

Är flygvapnet korsord?

Synonymer till flygvapen

  • försvarsgren,
  • RAF,
  • USAF,
  • mig,
  • JAS,
  • bomb.

Hur blir man hundförare inom militären?

Det finns två vägar att gå för att jobba med hundar inom Försvarsmakten. Den ena är att börja med att ansöka till en militär grundutbildning till en befattning som har hund. Under utbildningen kan du önska att få utbilda dig till hundförare. Som anställd kommer du då att få en egen hund att arbeta med.

Får man en hund som hundförare?

För att bli hundförare måste man först vara polis med några år i tjänst, ha ett gediget hundintresse samt ha en stor vilja att använda hunden som ett verktyg i polisarbetet. ... Hundar som arbetar som polishundar kan ägas av Polismyndigheten eller av de enskilda hundförarna.

Vad krävs för att bli yrkesmilitär?

För att arbeta eller studera vidare inom försvarsmakten behöver man en militär grundutbildning. Grundutbildningen genomförs med värnplikt – oavsett om man kallas till mönstring eller ansöker frivilligt om prövning att bli antagen. För att kunna söka utbildningen måste man vara svensk medborgare och ha fyllt 18 år.

Relaterade inlägg: