Vad gör en sportchef i hockey?

Innehållsförteckning

Vad gör en sportchef i hockey?

Vad gör en sportchef i hockey?

I större svenska elitföreningar inom ishockey och fotboll är sportchefen ofta heltidsanställd med enbart fokus på representationslagets tävlingsverksamhet. ... Vanliga uppgifter för sportchefen är att förhandla kontrakt med nya eller befintliga spelare och ledare och leta ersättare för spelare som lämnar.

Vad är en general manager?

General manager även kallat GM, är en beskrivande term för vissa chefer i en verksamhet. ... Ett lags general manager är ansvarig för bland annat spelarövergångar och kontraktsförhandlingar. General Manager är också den internationella benämningen för Hotelldirektör.

Vad gör man som sportchef?

En sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Sportchefen följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvarar för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer.

Vad krävs för att bli sportchef?

Klubb- och sportchefsutbildningen riktar sig till dig som har, eller söker dig till, en ledande roll inom en idrottsförening, klubb eller bolag. Det är en praktiskt inriktad utbildning, som du kommer att få glädje av i ditt professionella arbete från dag ett.

Relaterade inlägg: