Är det svårt att bli gynekolog?

Innehållsförteckning

Är det svårt att bli gynekolog?

Är det svårt att bli gynekolog?

I Sverige behöver du ha fått din läkarlegitimation först för att sedan kunna utbilda dig till gynekolog eller till en annan sort. Man kan inte bli läkare på något annat sätt än genom att läsa läkarprogrammet på Universitetet. ... Efter att med godkänt resultat gått igenom läkarprogrammet, behöver du göra en AT-tjänstgöring ...

Vad krävs det för att bli gynekolog?

Gynekolog: 7 + Först måste du studera till läkare 5,5 år (läkarexamen), sen 1,5 års fullgjord allmäntjänstgöring alltså 7 år allt som allt. Sen efter det är det en gynekologutbildning (vet ej exakt hur länge).

Hur är det att jobba som gynekolog?

– En gynekolog är en läkare som är specialist på kvinnors underliv, graviditeter och förlossningar. ... Ibland gör jag en gynekologisk undersökning. Då tittar jag in i slidan och känner försiktigt på äggstockar och livmoder. – En gynekologisk undersökning gör inte ont men det kan kännas lite ”konstigt” första gången.

Hur är det att vara gynekolog?

"Att vara gynekolog är utmattande. Men jag känner mig glad när jag hjälper kvinnor." "Jag är en manlig gynekolog och jag trivs väldigt bra med mitt jobb." ... Min fru stöttar mig men tycker samtidigt att det är konstigt att jag tillbringar mina dagar med att kolla på andra kvinnor."

Relaterade inlägg: