Vad är en antropolog?

Innehållsförteckning

Vad är en antropolog?

Vad är en antropolog?

Antropologi har studerat människors sociala och kulturella variation i drygt ett sekel. Vad som skiljer ämnet från andra discipliner är dess uppmärksamhet på mänsklig social variation och dess speciella metod – långvarigt fältarbete, etnografi.

Vad gör en Rättsantropolog?

Rättsantropologi. Claras forskningsområde knyter an till rättsantropologi, vilket innefattar analyser av skelett och mänsklig nedbrytning i till exempel kriminaltekniska och rättsmedicinska undersökningar. Avhandlingens resultat har stor betydelse för hur rättsantropologi kan utvecklas inom polisväsendet i Sverige.

Hur blir man Rättsantropolog?

För att kunna bli Rättsantropolog, behöver man kunskaper i Antropologi och i Juridik. Den sakkunnige, som jag pratade med, rekommenderar följande utbildningväg: läsa 3 terminer antropologi (90 högskolepoäng; kurser A, B och C) och läsa 3 terminer juridiska kurser.

Hur blir man Osteolog?

Det bästa är att anmäla sig till ett treårigt Kandidatprogram inom arkeologi och sedan ta examen med inriktning Osteologi. Om man sedan vill, kan man läsa vidare i 2 år och få en Masterexamen i Osteologi. Rekommenderad gymnasial grundkompetens får du på Naturvetenskapsprogrammet.

Relaterade inlägg: