Vilka jobbar i domstol?

Innehållsförteckning

Vilka jobbar i domstol?

Vilka jobbar i domstol?

Möt våra medarbetare

  • Föredragande jurist.
  • Domstolshandläggare.
  • Domare.
  • Ordningsvakt.
  • Chefsadministratör.
  • Beredningsjurist.
  • Tekniskt råd.

Är det lätt att få jobb som domare?

Räknar du in juristutbildningen tar det ca 10 år tills du kan bli domare. För att domaranställningar, som rådman eller hovrättsråd / kammarrättsråd, måste du arbeta ytterligare ett antal år som assessor. I så fall tar det längre tid än 10 år på eftergymnasial nivå innan du sin domaranställning.

Hur mycket tjänar man som domstol?

57 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vilka jobbar i tingsrätten?

Chefsrådmännen och rådmännen är alla ordinarie domare och svarar huvudsakligen för den rent dömande verksamheten. Flera av domarna har särskilt kvalitetsansvar för olika områden. Det gäller exempelvis brottmål, ordinära tvistemål, familjemål och konkursärenden. Vid tingsrätten tjänstgör även tingsfiskaler.

Hur är det att jobba på domstol?

Stå upp för demokratin – varje dag. Vill du också jobba för allas rätt att få sin sak prövad i en opartisk domstol? Vad du än arbetar med hos oss i Sveriges Domstolar så står du upp för demokratin. Hos oss jobbar redan idag människor med många olika slags kompetenser.

Hur mycket tjänar man som domare i domstolen?

Från domstolens sida ska alla utom cheferna tjäna lika mycket. Den årliga inkomsten för justitieråden ligger just nu på 1.099.200 kronor, vilket innebär en månadslön på 91.600 kronor. Den senaste höjningen var oktober 2010 då månadslönerna för alla justitieråd höjdes med 3.300 kronor.

Hur mycket tjänar man som Domstolshandläggare?

I genomsnitt har domstolshandläggare lön på strax över 30 000* kronor i månaden. Ingångslönen ligger på ungefär 27 000* kronor - men det kan variera något beroende på vilken ort du arbetar i. Storstadsregionerna har oftast ett något högre löneläge.

Vilka sitter med i tingsrätten?

De som är målsägande och tilltalad i ett brottmål kallas för parterna i målet. Det är oftast fyra domare med vid rättegången: en juristdomare som är ordförande och tre nämndemän. Ordföranden leder rättegången och håller ordning i rättssalen.

Relaterade inlägg: