Vad krävs för att bli massör?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli massör?

Vad krävs för att bli massör?

Vilken utbildning krävs för att bli Massör Utbildningar till massör/massageterapeut varierar i längd. Yrkesutbildning sker ofta vid privata skolor med kursavgifter. Flera bedrivs som kompletterande utbildningar med statlig tillsyn. Massörutbildningar finns även vid folkhögskolor.

Hur lång tid tar det att bli massör?

Diplomerad massageterapeut Denna utbildning är en yrkesutbildning på 390 timmar som leder till att du kan jobba professionellt med massage. I... Detta är en yrkesutbildning på 500 timmar och leder till att du kan jobba professionellt med massage och friskvård.

Vad tjänar en Spaterapeut?

25 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en Idrottsmassör?

Som idrottsmassör har du en bred kunskap om varför idrottsskador uppstår, undersöknings- och behandlingsmetodik samt rehabilitering. Dessa kunskaper kompletteras med träningslära, fysiska testmetoder, idrottsmetodik och kostens betydelse för prestation. Massageterapeuter arbetar ofta som idrottsmassörer.

Vad kostar massage utbildning?

Du köper online utbildningen för 9 870 kr. Du betalar sedan själv handledaren. Du köper 20 timmars handledning och online utbildningen för 17 870 kr. Du köper online utbildningen och går en intensivutbildning för 16 870 kr.

Varför bli massör?

Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt och inkännande sätt att behandla triggerpunkter.

Relaterade inlägg: