Hur fungerar Hub?

Innehållsförteckning

Hur fungerar Hub?

Hur fungerar Hub?

Hubbar (hubs) utökar antalet portar på din enhet. Oavsett om det är USB-A eller USB-C. Förutom USB-portar kan en hubb ha en Ethernet-port för en trådat internetanslutning. Dessa hubbar fungerar som fördelare så att du kan ansluta fler enheter till en viss port.

Vad är skillnaden mellan en hub och switch?

En hub repeterar den binära strömmen av ettor och nollor ut på samtliga portar. Lokala nätverk skapade med hubbar skapar en logisk bussnätstopologi, switchar däremot ger logiska stjärnnät. På bussnät kan man bara kommunicera i halv duplex och kollisioner kan uppstå om två noder påbörjar en sändning i samma ögonblick.

Vad gör switchen?

Så här fungerar en switch. Switchar används för att koppla samman flera nätverksenheter med varandra, dessa kan vara datorer i kontorsnätverk men även övervakningskameror, skrivare och i industriella nätverk kan det handla om PLC-utrustningar, industridatorer eller operatörspaneler.

Hur fungerar en Nätverkshub?

Routern tilldelar IP-adresser till anslutna enheter. Adressen som en dator har inne i ett lokalt nätverk kallas lokal IP-adress. Adressen som datorns router har på internet kallas publik IP-adress. Det är bara den publika IP-adressen som syns för utomstående när datorn surfar på internet.

Varför Hub?

Hubbar för ethernet används vanligen som ett billigt sätt att ansluta ett antal datorer med varandra och Internet. Man kopplar ihop datorn till den separata enheten med en vanlig TP-kabel (Twisted Pair).

Hur fungerar en hub och varför ska man inte använda dem?

Allt en hubb gör är egentligen att den kopierar alla elektriska signaler som kommer in på en port och skickar ut samma elektriska signaler ut genom alla andra portar. Så den trafik som en dator skickar in på en port i hubben kommer att nå alla andra datorer i samma hubb.

Vilken förklaring stämmer med Hub?

Nätverkshubb (från engelskans hub, "[hjul]nav"), eller nätnav är i generella ordalag en central nod i ett datornätverk. I datornätverk är en nätverkshubb en enhet som slår ihop ett antal olika segment till ett enda stort segment.

Varför ska man ha en switch?

Generellt behövs en switch eftersom det ofta finns fler nätverksuttag i hemmet än portar på routern. Annars går det inte att få ut signal till alla uttag. Switchar utökar antalet portar på en router. Det gör att klienter som ansluter via switchen kan kommunicera med klienter som är anslutna direkt till routern.

Varför Bredbandsswitch?

Här ansluter du en kabel direkt till din dator för att få tillgång till internet. Om du vill ha flera da- torer inkopplade samtidigt kan du istället koppla in Bredbandsbolagets modem där du sedan kan ansluta flera datorer med kabel eller trådlöst via WiFi.

Relaterade inlägg: