Hur är det att jobba på Länsstyrelsen?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba på Länsstyrelsen?

Hur är det att jobba på Länsstyrelsen?

Jobbet är väldigt varierat och innebär mycket kontakter med markägare, brukare och entreprenörer. ... – Länsstyrelsen jobbar med flera EU-projekt, just nu med sandmarksåtgärder, naturvårdsbränning och återskapande av våtmarker.

Vad kan man jobba med på Länsstyrelsen?

Hos oss arbetar exempelvis jurister, statsvetare, veterinärer och naturvetare.

  • Lediga jobb.
  • Länsstyrelsen som arbetsgivare. Länsstyrelsen som arbetsgivare. ...
  • Examensarbete och praktik för dig som student. Vill du skriva examensarbete hos oss? ...
  • Praktik för nyanlända och funktionsnedsatta.
  • Några av våra medarbetare.

Vad gör en Vilthandläggare?

I denna tjänst som vilthandläggare ligger fokus på klövviltsförvaltning. Du arbetar till exempel med att utvärdera inventeringsresultat, granska förvaltnings- och skötselplaner, delta i informationsmöten, hålla i utbildningar och har ett nära samarbete med älgförvaltningsgrupperna i länet.

Vad gör en djurskyddsinspektör?

I arbetet jobbar du med människor, för djuren. I arbetsuppgifterna ingår att informera djurägare om vilka algar och regler som gäller. Följer inte djurägaren bestämmelserna kan beslut behöva fattas som innebär att djurägaren tvingas att genomföra en åtgärd eller förbjuds att göra något.

Hur många jobbar på länsstyrelsen?

I de 21 länsstyrelserna finns sammanlagt hela 6 500 anställda och en mängd olika yrkesroller.

Vad gör man som Viltmästare?

Det är också vanligt att en Viltmästare organiserar och leder jakterna inom ett område. Det innebär bland annat att informera markägare och andra jägare för att jakten ska skötas på rätt sätt. Som assistent inom viltforskningen gör man bland annat inventeringar, märker djur och bearbetar de resultat som kommer fram.

Vad gör en Viltförvaltare?

Som viltförvaltare arbetar du med att samordna verksamhetsområdena skog, jord, vilt, juridik och myndighetsarbete. Arbetsområdena är mångfacetterade och framtida arbetsgivare hittar du exempelvis hos landets Länsstyrelser och kommuner, skogsföretag och markägare.

Relaterade inlägg: