Vad gör en influencer Marketing Coordinator?

Innehållsförteckning

Vad gör en influencer Marketing Coordinator?

Vad gör en influencer Marketing Coordinator?

I rollen som Influencer Marketing Coordinator kommer du, tillsammans med Influencer Marketing teamet hantera större samarbeten som involverar både produktioner, podcasts, och events. Du kommer vara ansvarig för att hitta de mest inflytelserika micro- och macro profilerna för företaget att samarbeta med.

Vad är influencer Coordinator?

Influencer marketing handlar om att arbeta med inflytelserika personer som har ett starkt nätverk och hög pålitlighet i det området ditt varumärke är aktuellt i. Genom att få dessa så kallade influencers att marknadsföra ditt varumärke genom sina sociala medier når du ut till en hängiven publik direkt på hemmaplan.

Vad gör en influencer manager?

En Social Media Manager har huvudansvaret för ert företags sociala medier. Personen får företaget att öka sin synlighet och därmed växa genom olika aktiviteter och innehåll på sociala kanaler som t. ex. Instagram, Facebook, Twitter och YouTube.

Varför använda influencers?

För att sammanfatta är en influencer en person som är duktig på att influera och inspirera andra människor genom sitt egna varumärke. Många influencers försörjer sig idag genom sina sociala medier där de samarbetar med företag för att öka kännedomen om deras varumärken och produkter.

Relaterade inlägg: