Vad menas med hållbarhetsarbete?

Innehållsförteckning

Vad menas med hållbarhetsarbete?

Vad menas med hållbarhetsarbete?

En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Du kan dela upp ditt hållbarhetsarbetet i tre dimensioner, där alla delar tillsammans bidrar till en hållbar utveckling: ekonomisk. miljömässig.

Vad gör en hållbarhetschef?

Lena Ander, generalsekreterare för NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv, beskriver rollen för hållbarhetschefen i dag som tudelad. Dels handlar arbetet om att följa upp rutiner, processer och att göra granskningar, dels handlar det om ett visionärt och strategiskt arbete och att kunna leda förändringsprocesser.

Varför hållbarhetsarbete?

Hållbarhet är en källa till möjligheter, innovation och ger konkurrensfördelar. Utöver det handlar det om ett företags förmåga att hantera nuvarande och kommande risker vilket inte bara påverkar den framtida förmågan att generera vinst till sina aktieägare men också påverkar värderingen av bolaget.

Vad innebär Sustainability?

Hållbar utveckling beskrivs vanligtvis som att hitta en balans mellan ekologi, ekonomi och samhälle – tre områden beroende av varandra i ett komplext system. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att varken samhälle eller ekonomi skulle existera utan ekologisk mångfald.

Relaterade inlägg: