Vad gör en taktisk inköpare?

Innehållsförteckning

Vad gör en taktisk inköpare?

Vad gör en taktisk inköpare?

Taktiska inköpare eller kontraktsinköpare upphandlar och kontrakterar leverantörer, omförhandlar avtal och ser till att flöden fungerar i stort. I en del företag är dock taktiska inköpare mer operativa och arbetar då med leverantörsutveckling, det vill säga att få köpar- och säljarrelationen att fungera optimalt.

Vad gör en Inköpsplanerare?

Utför operativ produktions-, informations- och materialplanering baserat på skattade volymer, faktiskt åtgång och lagerhållning.

Varför jobba som upphandlare?

Passande egenskaper för en upphandlare är att man är utåtriktad och bra på att samarbeta samt skapar goda relationer, både internt och externt.

Varför jobba med upphandling?

Kvalitén i välfärden går inte bara att mäta som ett ekonomiskt resultat. Många privata företag är bättre än offentlig sektor på det som brukar kallas det strategiska inköpsarbetet, även om offentlig sektor utvecklas i snabb takt. Det är också något privata inköpare ska ta med sig om de börjar arbeta offentligt.

Varför vill du jobba som inköpare?

Som inköpare arbetar du, som namnet antyder, med att köpa in varor och tjänster. Du kan arbeta mer strategiskt med att ta fram rutiner och processer för inköp samt hitta nya leverantörer och utvärdera dem. Framför allt måste du alltid se till att företagets behov av varor och tjänster är säkrat.

Relaterade inlägg: