Vad kan man jobba med som civilingenjör maskinteknik?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba med som civilingenjör maskinteknik?

Vad kan man jobba med som civilingenjör maskinteknik?

En maskiningenjör kan arbeta med allt från konstruktion av maskiner till service och underhåll i produktionen på ett företag. Konstruktörer inom maskinteknik konstruerar och utvecklar mekaniska produkter, allt ifrån bilmotorer till hela produktionsanläggningar i industrin.

Hur blir man maskiningenjör?

Utbildning till maskiningenjör finns på ett flertal orter i landet. Civilingenjörsutbildningar ä fem år långa, medan högskoleingenjörsutbildningar är tre år långa. Idag finns även utbildningar som ges som ett fjärde år efter gymnasiets Teknikprogram, som leder till gymnasieingenjörsexamen.

Hur svårt är maskinteknik?

det är sant att maskinteknik är enklare än teknisk fysik, även om bägge såklart är bra utbildningar. men om du "älskar" både matte och fysik tror jag att du kommer fler likasinnade på fysik än på maskin.

Vad gör en maskintekniker?

Maskinteknik är ursprungligen teknik och ingenjörsvetenskap som grundar sig på klassisk mekanik. I bredare bemärkelse behandlar det produktutveckling, konstruktionsteknik, maskinelement, kvalitetsteknik, produktion, konstruktion och projektledning.

Hur mycket tjänar en maskiningenjör?

45 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Är maskinteknik bra?

Högskoleingenjör i maskinteknik, civilingenjör teknisk fysik, civilingenjör datateknik och högskoleingenjör datateknik kommer därefter och ligger alla relativt stabilt. ... Teknisk design har därmed exakt lika många som tog examen 2018/2019 som civilingenjör i väg och vatten.

Hur svårt är indek?

En enkätundersökning bland studenterna på civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi visar att många känner stress. Studieresultat, att leva upp till sina egna förväntningar och att hitta sommarjobb/internships är de tre huvudsakliga orsakerna till stress på samtliga skolor. ...

Relaterade inlägg: