Hur lång tid tar det att bli allmänläkare?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att bli allmänläkare?

Hur lång tid tar det att bli allmänläkare?

Läkarprogrammet är sedan höstterminen 2021 12 terminer, det vill säga 6 år. Den nya läkarutbildningen är legitimationsgrundande. Det innebär att du efter läkarexamen kan ansöka om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Hur mycket tjänar en Konsultläkare?

Statistik visar att en stafettläkares / hyrläkares lön kan ligga på allt mellan ca 70 000–160 000 kronor i månaden, men lönen kan såklart variera beroende på var du jobbar, vilken erfarenhet du har, hur mycket du jobbar och så vidare. Dessutom kan lönen variera mycket beroende på vilken specialitet du har.

Hur lång tid tar st?

Specialiseringstjänstgöringen sker under minst 5 eller 5,5 år (beroende på föreskrift) för att erhålla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som en specialistläkare behöver.

Hur snabbt kan man bli överläkare?

Överläkare är en tjänstetitel för en tjänst som innebär ett ledningsansvar. Det är en tjänst man söker så det finns ingen bestämd väg dit. Men först måste du bli specialistläkare. För att bli specialistläkare måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola, den utbildningen är 5,5 år lång.

Hur mycket jobbar en AT läkare?

Läkarkåren jobbar med nuvarande joursystem mer än övriga yrkesgrupper i hälso- och sjukvården. Det visar sig att läkare som grupp arbetar mer än normalarbetstiden på 40 timmar i veckan, även efter uttag av kompensationsledighet.

Relaterade inlägg: