Hur blir man av med mossa i gräsmattan?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med mossa i gräsmattan?

Hur blir man av med mossa i gräsmattan?

Stoppa mossan

  1. Använd Stoppa Mossa på våren innan gräsets tillväxt kommit igång.
  2. Lös upp i vatten och vattna ut. ...
  3. Efter en stund börjar mossan att mörkna och förtvina. ...
  4. Vid behov upprepa behandlingen.
  5. Stödså med gräsfrö för en tätare gräsmatta som förhindrar mossan att etablera sig på nytt.

När gödsla mot mossa?

Med Algomin Mindre Mossig Gräsmatta hjälper du det naturliga kretsloppet på traven, och du får ett friskt och grönt gräs som konkurrerar ut mossan på naturlig väg! Gödsla med Algomin Mindre Mossig Gräsmatta på våren när gräset börjat växa, eller sommaren.

När bekämpa mossa i gräsmattan?

Vill du försöka kratta bort mossan så lossar den lättast på våren innan gräset börjat växa. Luckra jorden och så sedan in nytt gräs i kala fläckar. – Att använda mossmedel som bränner mossan är en kortsiktig åtgärd och ökar kemikalieanvändningen i trädgården.

Hur får man bort mossa mellan stenplattor?

Blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska och spraya det mossbefläckade området, var försiktig så du inte får blandningen på buskar och plantor. Låt blandningen verka i 15 minuter. Använd en skurborste och skura plattorna. Spola av den lösa mossan med vattenslangen.

När ska man ta bort mossa?

Det finns två perioder om året då gräset växer som bäst: mitt under våren och mitt under hösten. Mossan ska avlägsnas precis innan dessa perioder, så att gräset hinner återhämta sig. Om du bara vill ta bort mossa en gång om året (detta funkar endast om mossväxten är minimal) bör du göra det i april.

Relaterade inlägg: