Måste man ha med sitt gamla pass när man gör nytt?

Innehållsförteckning

Måste man ha med sitt gamla pass när man gör nytt?

Måste man ha med sitt gamla pass när man gör nytt?

Hur går det till på passexpeditionen? Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt. Avgiften betalas. Ett foto och fingeravtryck tas av passhandläggaren.

Får man behålla sitt gamla pass?

Får jag tillbaka mitt gamla pass? Ja. Det gamla passet lämnas tillbaka makulerat, men vi gör inte hål i ett giltigt visum som sitter kvar i passet.

Vad gör man om passet har gått ut?

Bokningsbara tider på polisen.se Om ditt pass eller nationella id-kort har gått ut eller går ut inom en nära tid bör du i god tid boka tid för ansökan. Bokningsbara tider finns endast på polisen.se/pass. Polisen har inga andra tider än de som finns på polisen.se.

Kan man använda ID-kort som gått ut?

Om du har kvar det gamla id-kortet som fortfarande är giltigt behövs det lämnas in för makulering, men om det redan har gått ut/ är ogiltigt går det bra att slänga själv. På Polismyndighetens egna hemsida går det att läsa här om vad de själva skriver om upphämtning av nya id-kort/ pass.

Vart kan jag ha lagt mitt pass?

ring 114 14 eller besök en polisstation.

Kan man spärra barnets pass?

Vart finns barnets pass? Håll dem inlåsta eller helst i någon annans hem. Du kan också spärra dem hos Polisen om du är riktigt orolig.

Hur länge ligger pass kvar?

När passet eller det nationella id-kortet är färdigt får du ett sms eller mejl, beroende på vad du valde när du ansökte. Du måste komma personligen till passexpeditionen för att hämta det. Det finns ingen tidsbokning, utan det är drop-in som gäller. Passet eller id-kortet ligger kvar på passexpeditionen i tre månader.

Hur länge gäller ett tillfälligt pass?

Provisoriskt pass slutar gälla efter resan Ett provisoriskt pass får inte ha längre giltighetstid än sju månader.

Relaterade inlägg: