Hur funkar Rundstickor?

Innehållsförteckning

Hur funkar Rundstickor?

Hur funkar Rundstickor?

Rundstickor är två stickor som är länkade tillsammans genom en lång nylon/plastlina. En rundsticka används när man stickar tubformade stycken, oftast större arbeten, utan sömmar- du kan alltså sticka en tröja på rundstickor och slippa arbetet med att sedan montera/sy ihop fram och bakstycke.

Vad man behöver för att sticka?

Det enda du egentligen behöver, när du vill lära dig att sticka, är ett par stickor och lite garn, sen är det bara att ta en maska i taget. Härunder får du en genomgång av de olika materialen, du kan få användning för när du ska lära dig att sticka.

Hur långa Rundstickor finns det?

Rundstickor används för rundstickning – som namnet antyder – men det går också utmärkt att sticka av och an med dem. Många föredrar rundstickor, eftersom de är skönare för axlar och armar, och maskorna åker inte av rundstickor lika lätt. Rundstickorna varierar i längd från xx cm upp till 120 cm.

Vad är Jumperstickor?

Jumperstickor är de vanligaste stickorna när du ska sticka. Jumperstickor används alltid i par. Hos hos hittar du ett stort utbud av jumperstickor.

Hur sätter man ihop Rundstickor?

Att lägga upp på rundsticka: För att lägga upp på dubbla stickor, precis som när du stickar med raka stickor, gör du så här: Lägg de båda ändstickorna parallellt, så att rundstickan är ”böjd” på mitten. Lägg upp önskat antal maskor och lösgör sedan försiktigt den ena ändstickan.

Hur korta Rundstickor finns det?

Tja, rundstickor brukar vara rätt långa: 40, 60, 80, 120 cm. Men omkretsen på det du stickar behöver inte vara mer än fem, tio, tjugo cm. Och så korta rundstickor finns inte.

Vad ska jag sticka?

Då har vi idéer av vad du kan sticka med garnrester!...Det är både miljövänligt att sticka upp restgarn och kreativt.

  • Sy ihop stickade lappar – du kan göra en färgglad restgarnsfilt eller en halsduk. ...
  • Är du föna på att både sticka, virka och sy korsstygn? ...
  • Använd din egen fantasi och skapa något eget.

Hur sticker man en kofta?

Koftan stickas uppifrån och ned på rundsticka – ok, bål och till sist ärmarna. Därefter klipps koftan upp mitt fram, varpå knappkanter och halskant stickas på.

Hur mäter man Längd på Rundstickor?

Med en mätsticka kan du enkelt mäta tjockleken på dina rundstickor. Stick den ena änden av rundstickan genom det hål på det lilla mätverktyget som verkar passa i storlek. Stickan ska fylla ut hela hålet. Bredvid eller ovanför respektive hål på mätstickan står den exakta storleken angiven i millimeter.

Vilka stickor ska man köpa?

Vilken diameter man väljer beror på vad man valt att sticka. Ju tjockare man har en sticka desto mer elastiskt blir resultatet eftersom maskorna blir större och luftigare. Vill man ha mindre luftigt och tätare och tajtare resultat så väljer man smalare stickor.

Relaterade inlägg: