Hur mycket kostar TV licensen?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar TV licensen?

Hur mycket kostar TV licensen?

Under 2018 var avgiften 2 400 kr per hushåll med TV-mottagare, medan den 2019 blev maximalt cirka 1 300 kr per person och reducerad för personer med låga förvärvsinkomster. Som förvärvsinkomst räknas även exempelvis a-kassa, pension och sjukersättning.

Varför ska vi betala TV avgift till Radiotjänst Kiruna?

Skatteverket ansvarar för att beräkna och ta in avgiften. Vår uppgift är att redovisa public serviceavgifterna på ett särskilt public servicekonto och sedan betala ut anslag till public serviceföretagen, det vill säga Sveriges radio (SR), Sveriges television (SVT) och Sveriges utbildningsradio (UR).

Vem är skyldig att betala TV licens?

Den nya public service-avgiften ska betalas av alla som är över 18 år med beskattningsbar förvärvsinkomst inte bara de som har en tv-apparat. Public service-avgiften är individuell jämfört med radio och tv-avgiften som betalades per hushåll.

Vilka kanaler ingår i TV licensen?

Public service består av tre olika företag, Sveriges Television AB (SVT), Sveriges Radio AB (SR) och Utbildningsradion AB (UR). SVT sänder fyra kanaler SVT1, SVT2, SVT Barn och Kunskapskanalen som de samsänder med UR. Sveriges Radio har fyra nationella kanaler: P1, P2, P3 och P4. P4 består av 25 lokala kanaler.

Relaterade inlägg: