Varför odlar man i Pallkrage?

Innehållsförteckning

Varför odlar man i Pallkrage?

Varför odlar man i Pallkrage?

Fredad växtzon. Pallkragen erbjuder en mer skyddad växtmiljö jämfört med friland. Väggarna skyddar mot vind och med en markduk i botten slipper du gräs och ogräs.

Vad ska man plantera i Pallkrage?

En pallkrage på höjden räcker om du ska odla sallat, spenat och rädisor. Vill du odla rotfrukter, potatis eller kraftigväxande grönsaker som squash, majs eller kål är det mer praktiskt med två kragar på höjden. Tre kragar är lämpligt om du vill slippa böja dig så djupt, men räkna med att behöva större mängder jord då.

Vad ska sås på hösten?

Med höstsådd kan du skörda grönsaker som sallat och tidiga morötter ännu tidigare än vanligt. Detsamma gäller gräslök, persilja och flera andra kryddväxter. Att höstså ettåriga sommarblommor som vallmo, ringblomma och förgätmigej är mycket enkelt. De sköter sig själva.

Vad kan man odla ute på hösten?

Senhösten är en bra tid för höstsådd, sådd av grönsaker som ska gro till våren och skördas tidigt nästa säsong. Spenat, sallat, morötter, palsternacka, svartrot och rättika. Gå till väga precis som på våren, men täck bädden med nät eller ett lock för att fröerna inte ska bli uppätna av fåglar eller djur.

Hur Jordförbättra pallkrage?

Schema för jordförbättring

  1. gräv bort den översta jorden i pallkragen.
  2. gräv ner gödsel (kompost, stallgödsel, växtdelar)
  3. lägg tillbaka jorden.
  4. så eller plantera.

Relaterade inlägg: