Vad gör man med Utblommade solrosor?

Innehållsförteckning

Vad gör man med Utblommade solrosor?

Vad gör man med Utblommade solrosor?

Jo, det är bra att ta bort det utblommade så att de nya solrosknopparna får kraft. Gödsla också med flytande växtnäring.

Hur tar man bort solrosor?

Tänk på att plocka bort alla blad som riskerar att hamna under vatten innan du sätter den i vas. Ta bort några extra om du vill – bladen tar mycket energi och på så sätt håller sig blomman fin längre. Snitta stjälkarna diagonalt med en vass kniv och sätt i en vacker vas som ger både stöd och utrymme.

Hur sköter man solrosor?

Placera då dina solrosor i ett läge där de får ordentligt med sol och ljus för att de ska trivas och frodas som allra bäst. Något som är viktigt att tänka på är att solrosen inte trivs i torka, utan den vill gärna vattnas rikligt och lagom ofta, så att den aldrig riktigt torkar ut.

Varför vissnar solrosor?

Vill ha en näringsrik och väldränerad jord som hålls jämnt fuktig. Ge en svag näringslösning vid varje vattning. På hösten kan de vissna blommorna få sitta kvar. Fröna som mognar fram blir till föda för småfåglarna.

När kan man ställa ut solrosor?

Plantera ute! I början av juni borde det vara tillräckligt varmt för att plantera ut solrosorna. Jorden ska vara välgödslad. Plantera dem med ca 40 cm mellan plantorna så att de får lite utrymme. Man kan så fröerna direkt på växtplatsen men då måste jorden vara tillräckligt varm (maj/juni).

Varför slokar solrosor?

När solrosorna har våt jord blir de kalla av drag och då blir solrosorna ledsna. Det är alltså bättre att ha solrosorna antingen ute eller också stående så att de inte drabbas av drag.

Kan man toppa solrosor?

Toppa solros Lägre sorter för kruka behöver toppas för att förgrena sig rikligt och bli buskiga. Nyp bort toppen av skottet när plantan är drygt decimeterhög. Upprepa gärna ännu en gång efter några veckor.

Hur sprider solrosen sina frön?

I slutet av säsongen kommer blomman att vissna. Några av fröna kanske kommer att ätas upp av fåglar och när fåglarna bajsar kanske fröna hamnar i jord och blir nya solrosor nästa säsong.

Vad ska solrosor ha för vatten?

Eftersom solrosor är känsliga för föroreningar är det extra viktigt att använda en ren vas, helst gjord av glas. Skär av stjälken 2-5 cm med en ren, skarp kniv eller sekatör. Använd Chrysal Clear Universalnäring för att hålla dina solrosor fräscha och vackra så länge som möjligt.

Relaterade inlägg: