Vad göra med Vinbärssnäckor?

Innehållsförteckning

Vad göra med Vinbärssnäckor?

Vad göra med Vinbärssnäckor?

Plocka sedan 1 bärkasse Vinbärssniglar och släpp under nätet. Släng in riven sallad till dem, under en vecka, men inte mer än att allt är borta dagen efter. 2: a veckan ger du dem ingen mat. Efter två veckor tar du fram en stor spann fyller på till hälften med vatten, 1dl salt per l vatten, och 1/2 dl ättika per liter.

Kan man äta Vinbärssniglar?

Ska man äta snäckor är det även viktigt att snäckorna kommer från en giftfri miljö (till exempel inte är plockade nära vägar eller besprutade åkrar).

Hur dödar man Vinbergssnäckor?

Man ska ha en rymningssäker bur där man sätter dem på renlevnadskur (salladsblad) i några dagar. Sedan ska de svältas i samma bur i ytterligare ett par dagar.

Hur tillagar man Vinbärssnäckor?

Häll sniglarna i en stor gryta med kokande vatten, lägg omedelbart på locket och låt koka i ett par minuter. Om man inte har en tillräckligt stor gryta får man göra det här i omgångar. Häll bort kokvattnet, och spola sniglarna hastigt med kallt vatten.

Är Vinbärssnäckor skadedjur?

och snäckor är bland de vanligaste skadedjuren i våra trädgårdar. De kan gö- ra mycket stor skada på småplantor, köksväxter och bär om de får härja fritt. Men är man ute i tid finns det metoder att hålla antalet på en nivå som är hanterlig.

Kan man äta Trädgårdssnäckor?

Mördarsniglar är faktiskt också väldigt gott att äta! Stek de i lite smör tillsammans med vitlök och servera på en bruschetta. Mums!

Får man plocka Vinbergssnäckor?

En till två dagar efter kraftigt regnväder börjar snäckorna röra på sig. Gå då ut och plocka där du tidigare har sett vinberssnäckor. Plocka bara stora exemplar!

Hur gamla blir Vinbärssnäckor?

Arten blir mycket gammal, den är en av få snäckor som man kan bestämma exakt ålder på. Det äldsta svenska exemplaret var hela 37 år (vilket dock torde vara en ovanligt hög ålder). Vinbergssnäckan tillhör de få arter där en åldersbestämning kan göras ganska enkelt.

Relaterade inlägg: