Får inte BankID att fungera?

Innehållsförteckning

Får inte BankID att fungera?

Får inte BankID att fungera?

Om du har problem med ditt BankID bör du först testa det på www.test.bankid.com (gäller ej Telia e-legitimation). Då kontrolleras att ditt BankID är giltigt. Du bör även gå in på www.install.bankid.com för att ladda ner det senaste säkerhetsprogrammet.

Varför kan jag inte legitimera mig med BankID?

Den absolut vanligaste orsaken är ditt BankID / din e-legitimation löpt ut, eller att någonting gått fel när du installerat den. Börja därför med att testa att din e-legitimation fungerar som den ska. ... För andra problem med BankID bör du kontakta din bank.

Vad gör jag om mitt BankID är spärrat?

Ditt BankID kan spärras av flera orsaker. Det kan bland annat bero på att du slagit in fel kod för många gånger, eller på att gilltighetstiden gått ut. Kontakta banken som utfärdat ditt BankID för att beställa ett nytt.

Vad har hänt med BankID?

Om du har problem med ditt BankID bör du först testa det på test.bankid.com . Där kontrolleras om din installation av BankID säkerhetsprogram är OK och att ditt BankID är giltigt samt går att använda för identifiering och underskrift.

Varför fungerar inte BankID på 1177?

Om du inte kan logga in på 1177 kan det vara för att du har ett Mobilt SäkerhetsId istället för ett Mobilt BankID. Apparna ser likadana ut. Mobilt SäkerhetsID och motsvarande är ämnade för bankernas egna tjänster. Denna typ av e-legitimation kan inte användas för att logga in på 1177.se.

Varför funkar inte mitt BankID på 1177?

Om du inte kan logga in på 1177 kan det vara för att du har ett Mobilt SäkerhetsId istället för ett Mobilt BankID. ... Du och din vårdnadshavare måste förklara för banken att du behöver ha ett Mobilt BankID för att du ska kunna identifiera dig även i e-tjänster som inte är bankens egna.

Varför är mitt BankID spärrat Handelsbanken?

Spärra BankID Var uppmärksam på bedrägeriförsök. ... Om du misstänker att någon kommit över dina inloggningsuppgifter eller om du förlorar ditt inloggningskort med BankID eller din mobiltelefon med Mobilt BankID ska du omedelbart spärra. I Sverige: 020-41 12 12. Från utlandet: +46 eller kontakta ditt bankkontor ...

Relaterade inlägg: