Hur använder man Hovtjära?

Innehållsförteckning

Hur använder man Hovtjära?

Hur använder man Hovtjära?

I hästvärlden är hovtjära är en etablerad behandling för att förhindra uttorkning, sprickor och röta. Man lägger lite trätjära längs sömhålen på utsidan av hästhovarna. Det gör att man skyddar mot uttorkande lera där den ligger och att man minskar risken för röta mellan sko och hov.

Kan Hovböld läka ut själv?

Ibland märker man inte att hästen har en hovböld beroende på var den sitter och hästen smärttröskel. Dessa bölder är av ringa storlek och läker ut själv utan att någon större skada är skedd och är ingenting att oroa sig för. ... Det går att fixa, det tar bara lite längre tid innan hästen är ohalt.

Vad kan man göra åt dåliga hovar?

Vad kan jag göra åt torra och spruckna hovar?

  • Rätt kost ger starka hovar - eventuellt med hjälp av tillskott. ...
  • Behåll fukten som redan finns i hoven - smörj in hovarna. ...
  • Sko eller verka tillräckligt ofta. ...
  • Motionera regelbundet i skritt och trav på fast underlag. ...
  • Se över miljön hästen lever i.

Finns i tjära?

Tjära är en trögflytande vätska som erhålls som kondensat vid pyrolys (torrdestillation) av organiska material som kol, petroleum, oljeskiffer, torv eller ved. Tjära är svart eller brun till färgen och dess konsistens varierar mellan trögflytande vätska och halvfast.

Hur lång tid tar det för en hovböld att bildas?

Ofta kommer symtomen plötsligt - från en dag till en annan är hästen plötsligt kraftigt halt. Problemen kan även komma smygande med intermittent hälta, det vill säga hälta som kommer och går. I den här artikeln kan du läsa mer om varför en hovböld uppstår och vad du ska göra om du misstänker att din häst är drabbad.

Vad gör Hovolja?

Kevin Bacons hovolja ger näring till hoven, skyddar mot väta & uttorkning samt stimulerar horntillväxten på hoven. Oljan ger även en snygg glans & finish vid tävling och är lättare att använda än fett när det är kallt.

Relaterade inlägg: