Kan man ge Alvedon när man har ont i magen?

Innehållsförteckning

Kan man ge Alvedon när man har ont i magen?

Kan man ge Alvedon när man har ont i magen?

Alvedon kan användas av personer med känslig mage eller magsår och personer med ökad blödningsbenägenhet.

Vad gör man åt ont i magen?

De allra flesta som får ont i magen behöver inte söka vård. Besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral om du har återkommande eller långvariga besvär. Många mottagningar kan du kontakta genom att logga in.

Kan barn få magsår?

Magkatarr är ett samlingsnamn på flera olika slags besvär. Både små barn och vuxna kan få dem. Vanliga symptom är smärta och värk men också illamående, diarré och kräkningar. Ofta går besvären över efter några dagar men det kan vara nödvändigt att söka vård.

Kan man ta Ipren om man har ont i magen?

Ibuprofen har både smärtlindrande, febernedsättande och antiinflammatorisk effekt. Det har liknande biverkningar som ASA, men anses vara något skonsammare mot magen. Det ska i likhet med ASA-preparat inte användas av den som har eller har haft magsår eller astma utan att man rådgör med läkare.

Kan man få ont i magen av Ipren?

En del personer kan må illa, halsbränna eller ont i magen av NSAID. Det finns risk för magsår eller blödning i magen om du använder läkemedlen en längre tid i hög dos.

Varför gör det ont i magen?

Smärta i magen beror ibland på muskelvärk, förstoppning, gaser i magen, IBS eller urinvägsinfektion. Annars kommer magsmärtor ofta i samband med något du har ätit eller druckit – magen är känslig och reagerar på exempelvis stress, kaffe, rökning, alkohol, läkemedel och olika sorters mat.

Relaterade inlägg: