Vad är lagerblad bra för?

Innehållsförteckning

Vad är lagerblad bra för?

Vad är lagerblad bra för?

Lagerblad som smärtlindring I dag har det faktiskt också visat sig via studier att bladen både kan stilla smärta, verka antiinflammatoriskt och motverka njursten. Oljan från lagerblad har dessutom antibakteriella egenskaper och innehåller eukalyptol som man vet kan minska symptom vid förkylning och influensa.

Hur sköter jag min lagerblad?

Skötsel. Under sommartid trivs växten ute i ett soligt och varmt läge. Den vill ha rejält med vatten så att hela jordklumpen blir genomvattnad, för att sedan få torka upp lätt till nästa gång.

Kan man äta färska lagerblad?

Färska lagerblad smakar mer än torkade, men du kan använda båda varianterna i matlagningen. ... Du kan till och med använda lagerblad för att krydda sylt!

Varför heter det lagerblad?

Lagerträdets aromatiska blad har prisats i årtusenden som mer än bara krydda, vilket dess namn, nobilis = förnäm eller ädel, avslöjar. Redan under antiken gavs det ut lärdoms- och segerkransar av lager, vilket än idag används vid högtidliga ceremonier.

Hur ser lagerblad ut?

Laurel nobilis. När lagerträden växer där de egentligen hör hemma, vid Medelhavet, så blir de höga träd och har mörkt, mörkt gröna blad. Här hemma ser vi de oftast som lite stramt hållna, formklippta buskar, fortfarande med mörka blad men lite mattare i färgen.

När ska man klippa Lagerhägg?

Snabbväxande växter som lagerhägg är lätta att beskära. En häck av lagerhägg måste beskäras regelbundet, så att de inte växer för mycket på bredden. Den bästa tiden att beskära lagerhägg är juni, men den kan också beskäras vid andra tider, bara det inte är frost eller blomningstid.

Kan man odla lagerblad i Sverige?

Plantan kan odlas i kruka inomhus men trivs bäst utomhus i soligt och varmt läge. Lager har mörkröda stammar och avlånga, styva blad. Det är bladen som används i matlagning, både färska och torkade. Torkade lagerblad är en klassiker i kalops, grytor och soppor, men går precis lika bra att använda färska!

Relaterade inlägg: