Kan värk ge trötthet?

Innehållsförteckning

Kan värk ge trötthet?

Kan värk ge trötthet?

Symptom vid värk i kropp och muskler Symptomen kan se olika ut beroende på vad som orsakar värken. Smärtan kan i vissa fall komma och gå, i andra fall vara konstant. Den kan kännas i hela kroppen eller vara lokaliserad till vissa punkter. Du kan också ha andra symptom som stelhet och trötthet.

Varför får man ont i kroppen av influensa?

Influensa är en mycket smittsam infektion som orsakas av virus. Det är vanligt att känna sig allmänt sjuk och få ont i kroppen vid influensa. Hög feber, muskelvärk, huvudvärk, halsont och hosta är typiska symptom.

Är led som gör ont?

Ibland gör det ont i en led, ibland i flera, och ibland känns det som om hela kroppen gör ont. Smärtan kan upplevas olika från gång till gång och från person till person. Ibland är ledsmärtan molande, den kan även vara huggande och ibland mer stickande och kopplad till vissa rörelser.

Är väldigt trött?

Den vanligaste orsaken till trötthet är för lite sömn eller att sömnen har varit dålig. Tröttheten kan också bero på sjukdom. Därför är det viktigt att söka vård om du känt dig trött i mer än ett par veckor.

Kan inflammation ge trötthet?

Aktuell forskning har visat hur inflammation påverkar strukturer i hjärnan som gör att vi känner trötthet och brist på fysisk och psykisk ork [2].

Får man ont i kroppen av Covid?

Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. En del blir allvarligt sjuka, men de flesta som får sjukdomen blir lindrigt sjuka. Här är några vanliga symtom.

Relaterade inlägg: